Пол Александър, наричан още Пол Полио, се заразява с полиомиелит, когато

...
Пол Александър, наричан още Пол Полио, се заразява с полиомиелит, когато
Коментари Харесай

Пол Александър: Мъжът, който живее в железен бял дроб в продължение на 70 години

Пол Александър, именуван още Пол Полио,  се заразява с полиомиелит, когато е едвам на шестгодишна възраст.  Вследствие на болестта, той живее 70 години в стоманен бял дроб, където изобретява нов метод за дишане, като премия той получава куче, заяви Mirror.

Пол Александър е знаменит с дългия си живот, прекаран в стоманен бял дроб, само че мъжът с прякор Пол Полио споделя, че е живял необикновено, макар сложното му ежедневие.

През 1952 година Америка претърпява необятно публикувана зараза от полиомиелит. Пол, който по това време е бил гражданин на Тексас, изяснява, че е един от 60 000-те случая на болни в цялата страна. Инфекцията му била толкоз тежка, че се наложило лекарите да му създадат трахеотомия (създаване на обходен път за реализиране на дихателната функция) и по-късно да го слагат в стоманен бял дроб (специално създадена капсула, която предпазвала болните от полиомиелит с дихателни проблеми).

Paul Alexander is world-famous for spending a Guinness world record amount of time living in an iron lung - but the man nicknamed 'Polio Paul' says he's lived an amazing life despite being stuck in an iron lung for 70 years.
— MirrorUSNews (@MirrorUSNews)
Обикновено децата се възвръщат и могат да бъдат извадени от тези капсули, само че не и Пол, показва изданието. Месеци по-късно той към момента живеел в капсула. Лекарите не били оптимисти във връзка здравословното положение на Пол, по тази причина взели решение да го транспортират до дома му. В този интервал, момчето било изцяло парализирано.

Въпреки трагичната история, Пол Александър е жив и до през днешния ден. Той е на 74 години и даже претърпя пандемията COVID-19. Въпреки че, към момента е затворен в железен бял дроб, той усъвършенства алтернативен метод за дишане, които му разрешава да се отделя от здравното помагало за къси интервали от време,  написа изданието.

Пол споделя, че няма доверие на здравната експертиза, която го определила като жертван. Той добавя, че при голям брой срещи с лекари, бил принуждаван да диша обикновено отвън здравното приспособление. В резултат на опитите си, да ''диша нормално'', Пол е посинявал и губел схващане, написа " Гардиън ". 

Майката на Пол Александър, не се отчаяла макар тежкото му положение. Тя срещнала терапевт, който считал, че има метод, Пол да живее пълноценно.

Терапевтката госпожа Съливан, работела за фондация, която се занимавала с изкореняването на полиомиелита. Тя научила Пол на " глософарингеално дишане ". ''Това е техника, при която се гълта въздух, сходно на жаба'', споделя Пол. Чрез отваряне на устата, задържане на въздуха и изтласкването му надолу, хората болни от полиомиелит, успявали да дишат.

Терапевтката считала, че Пол има силен дух. Тя дала обещание на момчето, че в случай че се научи да диша независимо в продължение на три минути, ще му подари куче, написа Mirror. След година рационализиране на различния способ за дишане Пол съумял да диша 180 секунди без непозната помощ, а за напъните си получил куче.

Глософарингеалното дишане дало опцията на Пол да се разноски без непозната помощ до верандата и градината. Това предиздвикало мъжът да осъзнае, че не е толкоз стеснен, колкото си е мислел.

Пол Александър приключва гимназия и следва право в Тексаския университет, без да е ходил физически на лекции. Вместо това живее в общежитието на университета, в стоманения си бял дроб. Въпреки болестта Пол става дипломиран правосъден юрист. 

Мъжът споделя, че е пътувал със аероплан, ходил е на черква, влюбил се е и даже е бил в стриптийз клуб. Преди няколко години Пол стартира да написа записки. Той ги разгласява през 2020 година Книгата му е озаглавена " Three Minutes for a Dog: My Life in an Iron Lung ".

" Без значение от кое място сте, какво е предишното ви или провокациите, пред които може да сте изправени. Вие в действителност можете да извършите всичко. Просто би трябвало да работите настойчиво ", написа Пол.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР